Απόδραση το Σαββατοκύριακο στα κρυφά διαμάντια της Αττικής. Δείτε σε video και φωτογραφίες μοναχικές (και μοναδικές) παραλίες!

Ο κόσμος θα ξεχυθεί στις παραλίες. Για την αποφυγή πολυσύχναστων παραλιών λόγω του κοροναϊού, δείτε 5 μυστικές παραλίες στην Αττική για να κάνετε μπάνιο το Σαββατοκύριακο.

Ο Καύσωνας σημειώνει ρεκόρ θερμοκρασίας των τελευταίων 150 χρόνων. Ο κόσμος θα ξεχυθεί στις παραλίες. Για την αποφυγή πολυσύχναστων παραλιών λόγω του κοροναϊού, δείτε 5 μυστικές παραλίες στην Αττική για να κάνετε μπάνιο το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΠΕ Λεγραινά

Πηγαίνοντας προς Σούνιο, λίγο πριν την παραλία των Λεγραινών, υπάρχει ταμπέλα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Σταματήστε εκεί, στρίψετε δεξιά και ακολουθήσετε τον χωμάτινο δρόμο. Θα πέσετε πάνω σε μια καντίνα. Από εκεί θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα γιατί η παραλία είναι ανοργάνωτη. Θα κατεβείτε τα σκαλάκια και θα καταλήξετε σε μια μοναδική παραλία με γαλάζια νερά, από τις ομορφότερες της Αττικής.

Μεγάλη Μυλοκοπή – Λουτράκι

Θα νομίζετε ότι πήγατε διακοπές στα νησιά και δε θα βρείτε κόσμο. Πάρτε μαζί σας τρόφιμα και νερά. Θα οδηγείτε για μία ώρα αλλά θα αποζημιωθείτε μόλις αντικρίσετε τα γαλαζοπράσινα νερά της Μυλοκοπής. Είναι τόσο καθαρά που μπορεί κανείς να καθρεφτιστεί. Η απομονωμένη παραλία βρίσκεται γύρω από ένα πευκόδασος και είναι χωρισμένη σε 2 κομμάτια. Στη μία πλευρά θα βρείτε αμμουδιά και στην άλλη πέτρες.

Δικαστικά – Σχοινιάς

Μια θάλασσα γεμάτη ζωή, καθαρά νερά κι έναν υπέροχο κρυστάλλινο βυθό. Μόλις περάσετε τον Σχοινιά θα αντικρίσετε μια παραλία με βράχια.Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά το αποτέλεσμά του σας αποζημιώνει. Τα νερά των δικαστικών είναι πεντακάθαρα. Η παραλία  δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό χρειάζεται να έχετε μαζί σας φαγητό και ομπρέλα. Επίσης είναι μια παραλία που προτιμούν να επισκέπτονται οι γυμνιστές

Αγία Μαρίνα – Αλθέα

Απέχει 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Θα νομίζετε ότι είστε στο Αιγαίο. Πηγαίνοντας προς Μαραθώνα, μόλις περάσετε την Αγία Μαρίνα θα δείτε μια ταμπέλα που γράφει «Οικισμός Άλθεας». Εκεί στρίβετε δεξιά και παρκάρετε όπου βρείτε. Κατεβαίνετε τα σκαλάκια και φτάσατε.

Θα πέσετε πάνω σ έναν κολπίσκο με πεντακάθαρα νερά και μια χρυσή αμμουδιά. Φροντίστε να είστε εφοδιασμένοι με νερά και φαγώσιμα γιατί η παραλία είναι ανοργάνωτη.

Ερωτοσπηλιά – Πόρτο Ράφτι

Κάποιες αναμνήσεις θα έχετε από αυτήν την παραλία…Υπέροχη βοτσαλένια παραλία με καταγάλανα νερά. Θέλει αυτοκίνητο όμως. Απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το Πόρτο Ράφτι. Διασχίζετε τον στενό χωματόδρομο και όπου βρείτε το αφήνετε.

Ψάθα- Μέγαρα

Μιάμιση ώρα δρόμος από την Αθήνα, αλλά είναι σαν να βρεθήκατε στις Σποράδες. Είναι γνωστή για τις ταβέρνες της και πριν τον κοροναϊό μάζευε αρκετό κόσμο.