Ο Στ. Πέτσας «παγώνει» τη λήψη νέων μέτρων για την πανδημία, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα.

«Όχι» σε νέα μέτρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά τη σημερινή ενημέρωση από τους Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Χαρδαλιά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήδη τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πολλά και προσθέτοντας ότι «το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

Όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αυτή παραμένει σταθερή και ότι το ίδιο φαινόμενο λαμβάνει χώρα και σε άλλα κράτη, σημειώνοντας ότι «στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ».

Κόπωση των πολιτών

Ο κ. Πέτσας είπε ότι, όπως έχει επισημάνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων.

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους είναι από τα μέτρα που θα εξεταστούν αν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης και όχι μόνο μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, από δώδεκα τα μεσάνυχτα που ισχύει σήμερα.