Για τα ταξίδια που μπορείς να πας τον καιρό του κοροναϊού…

Η μουσική μας ταξιδεύει σε μέρη που ονειρευόμαστε, σε μέρη που δεν γνωρίζουμε και τρυπώνουμε για να ανακαλύψουμε.  Μας ανοίγει δρόμους και χαράζει διαδρομές για να οδηγηθούμε εκεί που θα γαληνέψει η ψυχή, θα γεμίσει χρώματα η καρδιά.  Η μουσική είναι η αναπνοή μετά την ασφυξία, είναι το χαμόγελο μετά τη θλίψη και η ελπίδα για το αύριο.

Τέτοια συναισθήματα δημιουργούν οι νότες και οι μελωδίες από το νέο album της Μαρίας Κοτρότσου, In My Dream,  που κυκλοφόρησε επίσημα στις 14 Μαρτίου και είναι τώρα διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και στο https://mariakotrotsou.bandcamp.com/.

Η Μαρία Κοτρότσου, συνθέτις και ερμηνεύτρια, μέσα από το πιάνο, το συνθεσάιζερ και το ορχηστρικό της σύνολο, απελευθερώνει ήχους, χρώματα και εικόνες που ταξιδεύουν τον ακροατή και δημιουργούν ιστορίες γεμάτες πάθος και συγκίνηση.  Το In My Dream, είναι το 4ο άλμπουμ της Μαρίας Κοτρότσου με νεοκλασική μουσική με πιάνο, βιολί, τσέλο, φλάουτο, μπάσο κλαρινέτο ενώ σε ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ, εμφανίζεται για πρώτη φορά στη μουσική της και η ηλεκτρική κιθάρα.

Για τη δημιουργία του άλμπουμ, η συνθέτις συνεργάστηκε με τους μουσικούς: Gabrielle Dello Preite (βιολί), Théodore Vibert (βιολοντσέλο), Cristine Avila (φλάουτο), Βασίλης Μπράτος (μπάσο κλαρινέτο), Δημήτρης Νάσιος (ηλεκτρική κιθάρα) . Συνεργάστηκε επίσης με τη Mary Labrou της ML Design Creations στο σχεδιασμό του άλμπουμ, καθώς και τη φωτογράφο Nekti Arabatzi.

Η Μαρία Κοτρότσου, ζει και εργάζεται στο Παρίσι, γράφοντας ορχηστρική, νεοκλασική, ηλεκτρονική, New Age μουσική. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές γράφοντάς τους τραγούδια (Idra Kayne, Martha Moreleon, Αντώνης Κορωναίος,   Ελένη Τζατζιμάκη, Joana Desfosses, Lukas Gauntt, Ιωάννης Κοτρότσος, κα).

Τη μουσική της, με έμφαση στα κομμάτια των τεσσάρων πολύ επιτυχημένων δίσκων της “In My Dream” (2020), “Silence” (2017), “27 mars” (2015), “Passion” (2013), καθώς και τα τρία singles της “Nostalgia” (2018), “When She’s There” (2019) και “Expectations” (2019), παρουσιάζει ζωντανά σε συναυλίες, συνοδευόμενη επί σκηνής από το μουσικό ensemble της ή μόνη της ως σολίστ.

Τρία από τα μουσικά της κομμάτια (“Pensées”, “Nostalgia” και “Don’t Stop Dreaming”) μπήκαν στην Neoclassical Collection 2018, ανάμεσα στους Philipp Glass, Ludovico Einaudi, Phil Collins, κά.

Από το newsroom του VisitAttica