Μια νέα ιδέα γεννιέται στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού!

Μια χώρα γεμάτη ομορφιές, κρυφά μονοπάτια, ανεξερεύνητα μέρη, αρχαίους τόπους λατρείας και μια παράδοση που κυλάει αέναη μέσα στους αιώνες

Το όνομα της χώρας μας, το όνομα Ελλάδα ήταν πάντα ταυτόσημο με τον κλάδο του  τουρισμού και των ταξιδιών. Μια χώρα γεμάτη ομορφιές, κρυφά μονοπάτια, ανεξερεύνητα μέρη, αρχαίους τόπους λατρείας και μια παράδοση που κυλάει αέναη μέσα στους αιώνες.

Αυτή τη χρονιά, ολόκληρος ο κόσμος αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου μπορεί να υπήρχαν σημαντικές απώλειες, αλλά οι κοινωνίες ήταν ενωμένες. Οι άνθρωποι δεν ενέργησαν σαν ατομικές οντότητες αλλά σαν ένα δυναμικό σύνολο.

Πριν, όμως, συμβούν όλα αυτά, στον ελληνικό χώρο είχε αρχίσει να γεννιέται μια νέα ιδέα για τον τουρισμό. Μια ιδέα διαφορετική που θα αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα.

Ελλάδα σημαίνει Φιλοξενία

Ένας άγραφος πολιτισμικός νόμος που δείχνει ευγένεια και γενναιοδωρία απέναντι στους ταξιδιώτες. Με αυτήν την ιδέα ως γνώμονα, πλέον, οι ταξιδιώτες δεν είναι απλοί τουρίστες ή επισκέπτες στη χώρα μας αλλά γίνονται μέρος της κοινωνίας.

Ανεξαρτήτως με το χρόνο παραμονής στη χώρα μας, είτε είναι για δύο ημέρες είτε για δύο εβδομάδες, οι ταξιδιώτες θα ζουν και θα βιώνουν την Ελλάδα όπως είναι σήμερα. Μέσα από τις γειτονιές και τους ανθρώπους που τις απαρτίζουν, ανακαλύπτοντας κάθε μικρό σοκάκι, εξερευνώντας οι ίδιοι, συνομιλώντας με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Θα γεύονται τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που θα έχουν ετοιμάσει οι ίδιοι, αγοράζοντας τα προϊόντα τους από τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία αλλά και επιλέγοντας ανεξάρτητα.

Η ουσία της ιδέας είναι να νιώθουν σαν το σπίτι τους

Να γνωρίζουν ακριβώς που θα βρουν το καθετί όπως συμβαίνει και σε εμάς ως κάτοικοι τόσων χρόνων στις περιοχές μας. Να είναι ανεξάρτητοι αλλά παράλληλα να απολαμβάνουν τις διακοπές τους και γενικότερα τον χρόνο τους στη χώρα μας.

Η παρούσα ιδέα, η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και να επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι η αρχή μιας διαφορετικής εποχής. Οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν οικονομικές διαδικασίες αλλά σαν άνθρωποι με αισθήματα, οι οποίοι ταξιδεύουν για να μάθουν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βιώσουν νέες εμπειρίες και η χώρα μας δεν θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τόπος για να ξεκινήσει η καινούργια εποχή.